Kāpostu ēdienu skaistums ir tas, ka tos var gatavot visu gadu. Sautēti kāposti ir tradicionāls un garšīgs ēdiens, ko var pagatavot dažādos veidos.
Pieredzējusī pavāre Jūlija Vīksna nolēma dalīties ar unikālu recepti vienam no šiem ēdieniem. Runa ir par sautētiem kāpostiem, kuru pagatavošanai nebūs nepieciešama tomātu pasta vai skābais krējums.
Tā vietā sagatavojiet šādas sastāvdaļas
Svaigi kāposti – 500 g
Sēnes – 300 g
Sīpols – 1
Burkāns – 1
Buljons vai ūdens – 50 ml
Augu eļļa – 1 ēdamkarote
Sāls – pēc garšas
Īpašai garšai un aromātam pievienojiet vienu tējkaroti karija.
Kā pagatavot sautētus kāpostus bez tomātu pastas un skābā krējuma
Katrā traukā atsevišķi sagrieziet kāpostus, sēnes un sīpolus, bet burkānu sasmalcināšanai izmantojiet rīvi ar lieliem caurumiem.
Pēc tam apcep sēnes pannā, pievienojot augu eļļu. Tiklīdz no sēnēm iztvaiko viss šķidrums, tad pannā pievieno sīpolus un burkānus.
Pannas saturs kādu laiku jāatstāj uz vidējas uguns – jūsu uzdevums ir panākt, lai dārzeņi kļūst mīksti.
Kad tas ir noticis, tiem var pievienot kāpostus. Nevajadzētu kavēties arī ar garšvielām – pievienojiet sāli kopā ar kariju un apcepiet visas sastāvdaļas 5-6 minūtes.
Pēc norādītā laika ēdienā ielejiet buljonu, pārklājiet to ar vāku un sautējiet vēl 15-20 minūtes.
Gatavošanas procesā var brīvi variēt ar dažādām piedevām. Ja ir vēlme, var pievienot kādas divas ķiploku daiviņas. Tās smalki jāsagriež un jāapcep pannā tajā brīdī, kad tiek pievienots sīpols.
Interesantākai garšai var pievienot 1 ēdamkarote ābolu etiķa vai citrona sulas. Tas lieliski balansēs garšas un piešķirs zināmu stiprumu. Kā arī pēc brīvas izvēlas var pievienot 1 tējkaroti ķimenes.